Zelf een gezonde appelsiroop maken voor jouw kinderfeestje!
In veel sapjes in de supermarkt vind je veel ongezonde suikers. Daarom vinden wij het leuk om vandaag te laten zien hoe je ook zonder geraffineerde suikers een heerlijke appelsiroop kan maken! In dit recept maken wij gebruik van kokosbloemsuiker, dit wordt veel gebruikt als suikervervanger.
De benodigdheden voor 400 ml siroop:
- 2 kilo appels
- 25 gram kokosbloemsuiker
- Sap van ½ citroen
- Bodempje biologische appelsap
- Kaasdoek
Hoe maak je de limonade?
Schil alle appels in grove stukken en verwijder de klokhuizen. Stop de appels in een pan en voeg de kokosbloemsuiker en citroensap toe. Schenk hier vervolgens ook een klein bodempje biologische appelsap bij.
Breng vervolgens het geheel aan de kook en laat het ongeveer een uur koken tot dat je appelmoes hebt. Plaats een vergiet op een grote kom en leg er een kaasdoek in. Schep hier vervolgens de appelmoes op. Bind heel de kaasdoek dicht en laat het ongeveer een nachtje uitlekken.
De volgende dag knijp je de kaasdoek uit zodat al het vocht eruit is. Schenk dit vocht in een pannetje en laat het inkoken tot het een lichte siroop wordt. Zeef de siroop in een kom en laat het afkoelen.
Smullen maar!